|
|
|
... olívaolaj,
1 kisebb snidling,
egy kisebb csokor petrezselyem.
Elkészítése:
Készítsünk elő egy tiszta, sterilizált befőttesüveget. Tisztítsuk meg a fokhagymát, a gerezdeket nyomkodjuk meg, majd tegyük azokat az üvegbe. A chilipaprikát vágjuk kisebb darabokra, majd azok is mehetnek az üvegbe. A snidlinget és a petrezselymet mossuk és szárítsuk meg, kötözz... |
2024-02-18 22:06:33 |
|
|
|
|
|
|
... olaj),
6 gerezd fokhagyma,
4 friss majoránnaág (vagy 3 teáskanál szárított majoránna).
Elkészítése
Tisztítsuk meg a fokhagymát, kicsit nyomkodjuk össze a gerezdeket, majd tegyük azokat egy steril befőttesüvegbe. Adjuk hozzá a megmosott és lecsepegtetett majoránnaágat, majd öntsük fel a gyógynövényeket az olajjal. Tároljuk 2-3 hétig sötét és hűvös helyen... |
|
2024-01-29 23:04:32 |
|
|
|
|
|
|
... rendelkezik.
Készíthetünk egy remek mézes-fokhagymás keveréket, amelyből napi több kanállal is elfogyaszthatunk. Tisztítsunk meg 6 gerezd fokhagymát és nyomkodjuk meg enyhén a gerezdeket, hogy az azokban található illóolajok jól összekeveredjenek a mézzel. Le is reszelhetjük a gerezdeket, majd keverjük el egy csésze mézben. Naponta 2-3 teáskanállal is ehetünk belőle, ne... |
2020-11-13 20:55:09 |
|
|
|
|
|
|
... rendelkezik.
Készíthetünk egy remek mézes-fokhagymás keveréket, amelyből napi több kanállal is elfogyaszthatunk. Tisztítsunk meg 6 gerezd fokhagymát és nyomkodjuk meg enyhén a gerezdeket, hogy az azokban található illóolajok jól összekeveredjenek a mézzel. Le is reszelhetjük a gerezdeket, majd keverjük el egy csésze mézben. Naponta 2-3 teáskanállal is ehetünk belőle, ne... |
|
2020-11-11 20:56:18 |
|
|
|
|
|
|
... ivódott, és bőrös oldalukkal lefelé átrakjuk mindet egy akkora lábosba, amelyben könnyen elférnek egymás mellett. Ízesítésül melléjük dobjuk a megpucolt, de egészben hagyott fokhagyma-gerezdeket és a friss kakukkfűágakat, aztán összekeverjük a pálinkát a vízzel, és ráöntjük a combokra.
Elérkeztünk a lényeghez: a combok lassú, rotyogós, illatos megpárolásához. Ez időben sokat ... |
|
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... 3600 forint.
- Egy Öreg néni tanácsolta, hogy a lyukba fiatal bodza ágat kell dugni. Ez állítólag elűzi őket.
- Állítólag hatá... |
2016-04-05 23:37:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
Vágjuk ketté a fokhagymafejeket. Kenjük meg őket az olívaolajjal és tegyük 160°C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 25 percre. Ha megsültek, nyomkodjuk ki a héjukból a gerezdeket.
Aprítsuk fel a megtisztított hagymát és pároljuk üvegesre a felforrósított olajon. Engedjük fel a fehérbor harmadával, majd pároljuk el. Ismételjük meg ezt még kétszer... |
2012-04-25 12:11:57 |
|
|
|
|
|
|
... aranybarna nem lesz. Ha sütés közben a levegőtől felpúposodna, szúrjuk ki villával. Sorra süssük meg mind a 8 lepényt.
6. Készítsük el a fokhagymás öntetet. Zúzzuk szét a fokhagyma gerezdeket, keverjük ki a sóval habosra, adjuk hozzá az olajat, borsot és hígítsuk néhány evőkanál vízzel.
7. Tálaláskor locsoljuk meg a burgonyás pitét a fokhagyma öntettel. ... |
2012-01-07 18:17:15 |
|
|
|
|
|
|
... törpeharcsa fejét, a balint, a keszeget, a kárászt, és a ponty fejét, amiből előzőleg a méregfogat eltávolítottuk. A halak tetejére újabb 2 fej vágott vöröshagymát teszünk. A fokhagyma gerezdeket megtisztítva hozzáadjuk, és a babérlevelet is rátesszük. Sózzuk, felöntjük vízzel, és 1 dl borral. Feltesszük főni. Közben kevergetni nem szabad, csak mozgatni.
A pontyot lefilézzük,... |
2011-12-04 09:36:30 |
|
|
|
|
|
|
... pulykamellet megmossuk, leszárogatjuk. A füstölt szalonnából csíkokat vágunk, megtűzdeljük a pulykamellet, a rostokkal párhuzamosan, így, mikor szeleteljük, szép mintát kapunk. A fokhagyma-gerezdeket félbe vágjuk, ezeket is a húsba nyomkodjuk.
A húst körös-körül sóval bedörzsöljük, majd a bacon-szalonnával körbetekerjük. ( Ebben a fázisban betehetjük a hűtőbe egy éjszakára.)|... |
2011-10-17 05:49:10 |
|
|
|
|